Ta hand om dig efter en dag på havet

Standard

Solens UV-strålar, sältan och vinden utsätter din hy för påfrestningar när du seglar. För att undvika att du får en rynkig och läderartad hud är det därför viktigt att du tar hand om dig. Det första du behöver tänka på är att använda solskydd. Anledningen är inte bara för att undvika att du bränner dig vilket på sikt kan göra att du utvecklar hudcancer. Lika viktigt är det för att undvika rynkor och pigmentförändringar.

Håll huden mjuk

Rynkor bildas när huden mister sin elasticitet. Det i sin tur påskyndar åldrandet. För att undvika detta är det viktigt att du använder produkter som bibehåller mjukheten i huden. En mjukare hud har dessutom större motståndskraft mot yttre påfrestningar. Det första du behöver göra är att ta bort gamla och döda hudceller. Med kemisk peeling eller skrubbhandske avlägsnar du det yttersta hudlagret. Därmed stimulerar du nybildningen av nya celler och föryngrar huden.

Därefter är det viktigt att återfukta med en vårdande och mjukgörande lotion. Ansiktet är det vi mest lägger märke till, men även händer och fötter mår bra av likartad behandling. Klicka dig vidare här för att hitta produkter som du kan använda för att skydda dig under tiden på havet eller för att återställa din hud efter seglingen.